edrogerija-green

6 mitov zakaj je treba uporabljati SPF tudi spomladi

6-mitov-zakaj-je-treba-uporabljati-SPF-tudi-spomladi

Spomladanski dnevi so polni sonca, svežega zraka in optimizma. Medtem ko mnogi od nas uživamo v naravi in aktivnostih na prostem je ena stvar, ki je ne BI smeli prezreti - zaščita pred soncem.
Ne glede na to ali se odpravljamo na spomladanski sprehod, piknik ali na običajen delovni dan je uporaba SPF (zaščitni faktor) ključnega pomena za ohranjanje zdravja kože.
Zakaj? Tu je nekaj razlogov, zakaj je treba uporabljati zaščito pred sončnimi žarki tudi spomladi.

6 mitov zakaj je treba uporabljati SPF tudi spomladi 2
 1. Moč UV-žarkov ni odvisna od letnega časa
  UV-žarki so prisotni vse leto, tudi kadar je oblačen dan ali ko so temperature še vedno dokaj nizke. Tudi če se zdi, da sonce ni tako močno kot poleti, škodljivi UV-žarki še vedno prodrejo skozi oblake in povzročijo poškodbe kože. Zato je uporaba SPF pomembna ne glede na letni čas.

 2. Preprečevanje prezgodnjega staranja kože
  Ena najpomembnejših prednosti redne uporabe SPF-a je preprečevanje prezgodnjega staranja kože. UV-žarki so eden glavnih vzrokov za nastanek gub, pigmentacije, starostnih peg in izgubo elastičnosti kože. Redna uporaba SPF-a pomaga zaščititi kožo pred temi škodljivimi vplivi, kar vam lahko pomaga ohraniti mladosten videz dlje časa.

 3. Preprečevanje sončnih opeklin
  Tudi če se zavedamo, da je sonce manj močno kot poleti, lahko dolgotrajna izpostavljenost brez zaščite še vedno povzroči sončne opekline. Te niso le boleče, ampak lahko tudi povzročijo dolgoročno škodo koži. Z uporabo SPF lahko preprečimo sončne opekline in ohranimo kožo zdravo.

 4. Zmanjšanje tveganja za kožnega raka
  Redna uporaba SPF-a je ključnega pomena pri preprečevanju kožnega raka. Tudi kratkotrajna izpostavljenost soncu lahko poveča tveganje za nastanek kožnega raka, zato je pomembno, da kožo zaščitimo s SPF-om vsak dan, ne glede na to, ali gre za sončen ali oblačen dan.

 5. Izboljšanje celotnega zdravja kože
  Koža je naš največji organ, ki opravlja številne pomembne funkcije vključno s preprečevanjem okužb in vzdrževanjem ravnotežja telesne temperature. Redna uporaba SPF-a lahko izboljša splošno zdravje kože, saj jo ščiti pred škodljivimi vplivi okolja in ohranja njen naravni videz in teksturo.

 6. Pomembnost vsakodnevne rutine
  Vključitev SPF v vsakodnevno nego kože je pomembna navada, ki jo je treba gojiti skozi vse leto, tudi spomladi. Z redno uporabo SPF lahko preprečimo ne le kratkoročne težave, kot so opekline in rdečica, temveč tudi dolgoročne posledice, kot je prezgodnje staranje kože kar posledično pomeni gube ali celo kožni rak.

Kako uporabljati kremo ali fluid z zaščitnim faktorjem?

Zjutraj na čisto kožo nanesemo fluid z zaščitnim faktorjem, ki že vsebuje vlažilne sestavine tako, da vam ni treba dodatno nanesti še vlažilno kremo. Ker pa se lepo navlaži koža in ni mastnega občutna lahko nato nanesete ličila.

Ne pozabite – reden nanos zjutraj preprečuje gube, foto staranje, hiperpigmentacije, starostne pege in ima anti-age zaščito.

V zaključku želimo poudariti, da je SPF ključenega pomena za ohranjanje zdrave in mladostne kože skozi vse leto, tudi spomladi. Ne pozabite, da so UV-žarki vedno prisotni skozi ves dan in da je zaščita pred soncem ključnega pomena za ohranjanje zdravja kože in preprečevanje škodljivih učinkov sončne izpostavljenosti. Z redno uporabo kreme ali fluida z zaščitnim faktorjem lahko uživate v spomladanskih aktivnostih na prostem brez skrbi za poškodbo kože.

VEč
zapisov