edrogerija-green

Laboratorij SOSkin

Spoštujejo človeško naravo zato se formule zgledujejo po strukturi kože in ohranjajo njeno ravnovesje.

Glede kvalitete ne sklepajo kompromisov zato so izdelki izdelani v Franciji, testirani na biokompatibilnost in zagotavljajo optimalno toleranco.

Unikatni izdelki in primerni za oba spola reproducirajo biološke mehanizme za takojšnjo in dolgotrajno učinkovitost.

Vrednote

Spoštovanje

Ker SOSkin ohranja našo kožo, ohranjajo tudi naše okolje z odgovornimi formulami in reciklirano embalažo. Delo v laboratoriju poteka brez testiranja na živalih. Varnost in dobro počutje zaposlenih je tudi v središču skrbi podjetja, ki izpolnjuje svojo družbeno vlogo in ima enake zahteve do dobaviteljev.

Strast
Poleg premium formul želijo iti še dlje s popolnim nadzorom nabave surovin, proizvodnje in nadzora v laboratoriju SOSkin v Carrosu, občini Nice Côte d’Azur, s certifikatom ISO 22716. Ta nadzor omogoča zagotavljanje sledljivosti za optimalno varnost in stalno raven kakovosti.
Inovacije

Pri SOSkin, v družinskem podjetju že več kot 32 let ustvarjajo unikatne formulacije. Ker znanost napreduje, se predpisi razvijajo in pogled na sestavine se spreminja. Prepričani, da lahko z osredotočanjem na bistvo naredijo bolje, posebno pozornost namenjajo kakovosti sestavin in sestavi izdelkov. Ta pristop je vir za stalne inovacije in prinaša jamstvo za enak ali boljši rezultat.

Podjetje SOSkin

Cilj podjetja SOSkin, ki ga je leta 1990 ustanovil dr. Alexandre DINGAS, je ustvariti blagovno znamko, ki je učinkovita, spoštljiva do kože in predvsem pusti pri uporabniku zaupanje v kvaliteto izdelkov SOSkin.

Dermatolog, razočaran nad svojimi prvimi izkušnjami s francoskimi laboratoriji, se je zato odločil ustvariti blagovno znamko. Družinsko podjetje želi ohraniti neodvisnost in ne postati še ena blagovna znamka, v kateri prevladujejo trženje. V sodelovanju s strokovnjaki, dermatologi in farmacevti razvijajo izdelke za različne tipe kože ter za edinstvena pričakovanja strank. So družinsko podjetje, ki je prisotno v 44 državah.

Pri SOSkin ne verjamejo v univerzalne rutine ali konvencionalne formule. Naložbe so namenjene raziskavam in razvoju formulaciji in vsa proizvodnja poteka znotraj podjetja. Tako izpolnjujejo resnično potrebo po zaščiti in spoštovanju naše kože.

Spoštovanje naše kože pomeni predvsem spoštovanje njenega naravnega ritma.

Da bi zagotovila svojo pregradno funkcijo in zagotovila učinkovito zaščito pred vsakodnevnimi agresijami, ima naša koža naravno sposobnost obnavljanja. Ta mehanizem so razvozlali in oblikovali formule, ki se zgledujejo po njem, tako da jih koža najbolje prenaša. Z delom s kožo vzdržujejo pravo ravnovesje med stimulacijo in toleranco: to imenujemo “biokompatibilnost”.

Lista formulacij

Tukaj boste našli družine sestavin, ki so jih iz previdnosti izključili in zaradi načela preglednosti tiste, ki so uporabljeni v izdelkih SOSkin z določenimi omejitvami.

SOSkin je blagovna znamka proizvedena v Franciji zato za vse izdelke veljajo evropski predpisi, ki so najstrožji na svetu. Sestavine se pogosto preučuje in predpisi se lahko spremenijo. Ker nekaterim sestavinam ni enakovrednih glede učinkovitosti in varnosti z SOSkin oddelkom raziskave in razvoj sodelujejo neodvisni toksikološki strokovnjaki. Zadolženi za ocenjevanje in varnost izdelkov, da se zagotovi zdravje potrošnikov preden pridejo na trg.

ZAKAJ PREPOVEDUJEMO TE SESTAVINE V FORMULACIJAH SOSKIN IZDELKOV:

Benzophenone 1, Benzophenone 2, Benzophenone 3, Benzophenone 4, Benzophenone 5, Ethylhexylmethoxycinnamate, Octocrylene, Homosalate.

Uporabljajo se kot filtri proti UV žarkom. Sumi se, da družina benzofenona ne le moti endokrini sistem temveč tudi, da po svoji oksidaciji postanejo alergeni. Prav tako prispevajo k onesnaževanju vode in so škodljivi za morske organizme. Tudi drugi UV-filtri, kot so etilheksilmetoksicinamat, oktokrilen ali homosalat so domnevno endokrini motilci in se jim je zato treba izogibati.

Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Methyldibromo.

Izogibati se je treba konzervansom kot so izotiazolinoni in metildibromo, zaradi njihovega alergenega potenciala.

Diazolidinyl Urea, DMDM Hydantoin, Imidazolidinyl Urea, Formaldehyde, Methenamine, Quaternium-15.

Številne spojine imenovane sproščevalci formaldehida se lahko uporabljajo kot protimikrobni konzervansi. Vendar se jim je treba izogibati zaradi posledične tvorbe formaldehida, ki se zdaj šteje za CMR (rakotvorno, mutageno, strupeno za razmnoževanje).

Butylparaben, Ethylparaben, Methylparaben, Propylparaben.

So konzervansi. Sumi se, da so parabeni endokrini motilci.

Diethylethanolamine (DEA), Methylethanolamine (MEA).

Izogibati se je treba etanolaminom, ki se pogosto uporabljajo zaradi svojih zgoščevalnih in površinsko aktivnih lastnosti, ker so potencialno alergeni ali celo rakotvorni, hkrati pa so škodljivi za okolje.

Cyclomethicone, Cyclopentasiloxane D5, Cyclotetrasiloxane D4, Dimethicone.

Silikoni, ki so zelo znani po svoji sposobnosti mehčanja kože in ji dajejo svilnat dotik zdaj veljajo za potencialne endokrine motilce in za nekatere celo CMR (rakotvorne, mutagene, strupene za razmnoževanje). Poleg tega niso zelo biorazgradljivi in zato zelo onesnažujejo kopensko in vodno okolje.

Magnesium Laureth Sulfate**, Potassium Lauryl Sulfate**, SLS**, SLES**, Sodium Oleth Sulfate**.

Sulfirane površinsko aktivne snovi, ki so posebej priljubljene v formulacijah šamponov in gelov za prhanje so spojine z močno močjo penjenja in čiščenja ter delujejo kot močni čistilci zato jih je večina zelo dražilnih in še posebej škodljivih za okolje.

Butylated hydroxyanisole (BHA), Butylated hydroxytoluene (BHT).

Antioksidanti so bistveni za preprečevanje oksidativnega staranja in jih je treba skrbno izbrati. Butilirani hidroksianizol (BHA) in butilirani hidroksitoluen (BHT) sta dva antioksidanta, ki se jima je treba izogibati ne samo zato, ker lahko povzročita alergijske reakcije ampak tudi zato, ker domnevno povzročata endokrine motnje.

Resorcinol.

Resorcinol, ki se uporablja pri izdelavi kozmetičnih barvil je barvilo, potencialni endokrini motilec, ki se mu je treba izogibati.

Smukec, ki se uporablja kot vpojno sredstvo v obliki raztopljenih ali drobnih delcev je mineralna spojina, ki se ji je treba izogibati zaradi tveganja prisotnosti azbestnih vlaken, ki je zelo rakotvorna spojina, med ekstrakcijo iz nahajališč.

Butylphenyl methylpropianol/BMHCA.

Butilfenil metilpropianol (BMHCA) je sintetična molekula, ki se zaradi svojih vohalnih lastnosti uporablja v parfumih in kozmetiki. Njegovi uporabi se je treba izogibati, ker je alergen, domnevno tudi endokrini motilec ali celo genotoksičen.

Triphenyl phosphate.

V kozmetiki se sredstva za mehčanje uporabljajo za mehčanje in prožnost teksture formulacije kar olajša mešanje snovi, ki jih je težko razpršiti ali zaradi delovanja. Trifenilfosfat je mehčalec, ki se mu je treba izogibati, ker naj bi bil endokrini motilec.

ZAKAJ SMO SE ODLOČILI OMEJITI UPORABO TEH SESTAVIN:

Titanium dioxide, Zinc oxide, Silver colloid.

Nanomateriali družine UV filtrov omogočajo optimizacijo teksture negovalnega izdelka. Veljajo za rakotvorne pri vdihavanju kadar se uporabljajo v kozmetičnih izdelkih v obliki pršila. Omejujemo njihovo uporabo tudi v drugih naših galenskih izdelkih.

Phenoxyethanol, Benzoic acid, Chlorphenesin, Benzyl alcohol.

Omogoča ohranjanje kozmetičnih izdelkov. Za fenoksietanol se sumi, da je endokrini motilec – zanj veljajo predpisi in se lahko uporablja le v omejeni koncentraciji 1%. Drugi konzervansi kot sta benzojska kislina ali klorfenezin so možna dražila.

Je predmet predpisov in se lahko uporablja samo v koncentraciji omejeni na 2%.

Paraffin, Isoparaffin, Ozokerite, Vaseline.

Ta olja pustijo na koži film, da omejijo naravno izgubo vode. So pa komedogeni, dražeči in biološko nerazgradljivi. Kerozin uvrščamo med rakotvorne snovi.

Triethanolamine.

Izogibati se je treba etanolaminom, ki se pogosto uporabljajo zaradi svojih zgoščevalnih in površinsko aktivnih lastnosti saj so potencialno alergeni ali celo rakotvorni, poleg tega pa so škodljivi za okolje.

Bis-PEG (14 Dimethicone), PEG-30 Dipolyhydroxystearate, PEG-40 Hydrogenated castor oil, PEG-100 Stearate, PEG-6 Caprylic Glycerides, PEG-8, Lauryl PEG-10 Dimethicone, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Lauryl PEG (18 Methicone), Tribehenin PEG-20 Esters.

PEG-i se pogosto uporabljajo zaradi svojih zgostitvenih in površinsko aktivnih lastnosti in se jim je treba izogibati. Predvsem njegov proizvodni proces poleg onesnaževanja okolja vodi do možnih nevarnosti za zdravje ljudi.

Elaeis guineensis oil.

Bogata z maščobnimi kislinami kožo neguje in vlaži. Ne povzroča nobenih zdravstvenih težav, predstavlja pa resnično ekološko skrb: krčenje gozdov, izginjanje vrst.

Je barvilo. To je regulirano, ker je zelo alergeno in dražilno.

Diethylphthalate.

Za to mehčalo se sumi, da je endokrini motilec, dietilftalat omogoča mehčanje in prožnost druge snovi.

 

Ta kemična snov stabilizira formulo in nevtralizira težke kovine. Ne predstavlja problema za zdravje ljudi ima pa vpliv na okolje: škodljiv in biološko nerazgradljiv. Je kelatno sredstvo.

Uporablja se kot vlažilec, vezivo v kozmetičnih izdelkih in pomaga drugim sestavinam prodreti v kožo.

Omogoča kohezijo med različnimi sestavinami. Ne predstavlja problema za zdravje ljudi, odpira pa velika okoljska vprašanja.

E-DROGERIJA

Hvala! 

Na vaš e-naslov smo poslali povezavo,
katero morate klikniti za potrditev prijave
!
Prosimo, poglejte tudi v mapi z neželenimi sporočili.

Za še več vsebin obiščite e-drogerija.com 
ali nas spremljajte na družbenih omrežjih: