edrogerija-green

Kako zmanjšati ali odstraniti hiperpigmentacijo?

zaščita pred sončnimi žarki

Ne sekiraj se, sej je bolj običajno imeti neenakomeren ten kože kot ne.

Ne glede na barvo kože se lahko na kateremkoli delu obraza in telesa, ki je bil redno izpostavljen soncu lahko pojavijo temne lise. To je tisto, kar imenujemo hiperpigmentacija, in je povsem normalno – kljub temu, da se nekaterim od nas zdi problematično.

Hiperpigmentacija je splošen izraz, ki opisuje prekomerno proizvodnjo naravnega pigmenta, melanina in se kaže kot rjave lise na koži.

Na splošno obstajajo tri glavne vrste hiperpigmentacije:

  1. Hiperpigmentacija zaradi poškodb kože zaradi sonca, znane tudi kot sončne pege ali starostne pege ali solarne lentige. Sčasoma, ko je naša koža izpostavljena UV in celo modri svetlobi sonca in drugih virov, je manj sposobna uravnavati proizvodnjo melanina. Posledično lahko prekomerna proizvodnja melanina na koži povzroči izrazite pigmentne madeže. Običajno jih najdemo na obrazu, rokah in dekolteju ter jih lahko opazimo pri vseh tipih kože.
  2. Postvnetna hiperpigmentacija (PIH): Pojavi se kot odziv na vnetje kože. Pogosto je posledica aken in brazgotin ter se pogosto zgodi po tretmajih obraza, kot je laser, zlasti pri temnejših tipih kože.
  3. Melazma: Melazma ali kloazma je stanje, pri katerem se rjave ali sivkaste lise pigmentacije pogosto razvijejo kot posledica notranjih telesnih sprožilcev, kot so hormonske spremembe, kot so nosečnost ali bolezni ščitnice. Melazma se pogosto poslabša zaradi izpostavljenosti soncu poleti in se lahko izboljša pozimi.

Kako preprečiti poslabšanje hiperpigmentacije?

Preventiva je zmeraj boljša, zato je potrebno kožo zaščititi pred škodljivimi UVA in UVB žarki s sončnim fluidom polnega spektra.

Najpomembnejši nasvet je, da zjutraj na obraz nanesete SPF50, tudi če se zadržujete v zaprtih prostorih, saj UVA žarki prodrejo skozi steklo in spodbujajo hiperpigmentacijo. In to velja za vse letne čase, saj tudi čez oblačen dan skozi oblake prodrejo UVA žarki.

Možnosti kako odstraniti hiperpigmentacijo:

Če vas skrbi hiperpigmentacija, poiščite izdelke za nego kože, ki so bili zasnovani tako, da delujejo proti tej težavi in katerih učinkovitost je bila klinično ter dermatološko preizkušena.

”Siva” SOSkin linija je zasnovana posebej za zmanjšanje hiperpigmentacije, za poenotenje tena kože. Vsi izdelki v liniji: serum za posvetlitev, fluid za posvetlitev SPF25, intenzivni korektor za posvetlitev ter losjon za poenotenje tena telesa delujejo učinkovito saj vsi med drugimi sestavinami vsebujejo tudi heksilresorcinol, niacinamid, alfa arbutin, ki delujejo posvetlitveno na kožo.

Delujejo na sam vzrok hiperpigmentacije, tako da zmanjša tvorbo melanina. Prvi rezultati so vidni po nekaj tednih in se z redno uporabo stalno izboljšujejo.

VEč
zapisov

E-DROGERIJA

Hvala! 

Na vaš e-naslov smo poslali povezavo,
katero morate klikniti za potrditev prijave
!
Prosimo, poglejte tudi v mapi z neželenimi sporočili.

Za še več vsebin obiščite e-drogerija.com 
ali nas spremljajte na družbenih omrežjih: