edrogerija-green

Pilarna keratoza ali kurja koža

pilarna keratoza, rdeče pikice

Pilarna keratoza ali tudi imenovana kurja koža je pogosta kožna težava, ki se kaže v obliki majhnih, grobih izboklinah na koži. Ta stanja se najpogosteje pojavijo na rokah, stegnih, zadnjici ali obrazu. Čeprav ni nevarna in ne povzroča neposrednih zdravstvenih težav lahko pilarna keratoza povzroči nelagodje in nesamozavest pri posameznikih.

Eden izmed načinov za obvladovanje in izboljšanje videza kože s pilarno keratozo je uporaba pilinga za telo, ki vsebuje alfa-hidroksi kisline (AHA). AHA kisline, kot so glikolna, mlečna ali sadna kislina so znane po svoji sposobnosti, da nežno odstranjujejo odmrle kožne celice, izboljšujejo teksturo kože in spodbujajo obnovo celic.

Kako delujejo AHA kisline?

AHA kisline delujejo tako, da raztapljajo vez med odmrlimi kožnimi celicami, kar omogoča njihovo lažjo odstranitev. S tem procesom se izboljša tekstura kože, drobne izbokline pa lahko postanejo manj opazne. Poleg tega AHA kisline spodbujajo obnovo kožnih celic kar lahko vodi do bolj zdravega in enakomernega videza kože.

Uporaba pilinga z AHA kislinami za pilarno keratozo

Pri izbiri pilinga z AHA kislinami je pomembno upoštevati nežnost formulacije. Nežen piling je ključen pri pilarni keratozi saj preveč agresivni pilingi lahko dražijo kožo in poslabšajo stanje.

Pri uporabi pilinga z AHA kislinami za pilarno keratozo je potrebno doslednost. Redna uporaba lahko prinese postopno izboljšanje stanja kože. Vendar pa je ključno biti potrpežljiv saj lahko opazne rezultate pričakujemo šele po nekaj tednih redne uporabe.

Kako uporabiti piling z AHA kislinami za telo?

  1. Priprava kože: Pred nanosom pilinga je priporočljivo kožo očistiti. Uporaba blagega čistilnega sredstva je lahko koristna, saj pomaga odstraniti nečistoče in olajša učinkovitost pilinga.
  2. Nanos pilinga: Piling z AHA kislinami nanesite na vlažno kožo in ga nežno vmasirajte s krožnimi gibi. Pri tem pazite, da nežno obdelate področja s pilarno keratozo.
  3. Čas delovanja: Nekaj minut pustite na koži, da prične delovati v vsej svoji moči.
  4. Izpiranje in vlaženje: Po končanem času delovanja pilinga ga sperite s mlačno vodo. (Pri pilarni keratozi se odsvetuje uporaba preveč tople, vroče vode). Nato kožo nežno osušite in nanesite vlažilno kremo, da kožo pomirite in navlažite.

Previdnostni ukrepi:

  • Izogibajte se sončenju ali uporabljajte zaščito pred soncem saj je koža zaradi AHA kislin lahko bolj občutljiva na sončno svetlobo.
  • Ne uporabljajte pilinga na razdraženi ali poškodovani koži.
  • Posvetujte se s dermatologom, če imate občutljivo kožo ali če niste prepričani glede uporabe izdelkov z AHA kislinami.

Zaključek

Piling za telo z AHA kislinami je lahko učinkovito orodje pri obvladovanju pilarne keratoze. Ključnega pomena je dosledna in nežna uporaba.

VEč
zapisov

E-DROGERIJA

Hvala! 

Na vaš e-naslov smo poslali povezavo,
katero morate klikniti za potrditev prijave
!
Prosimo, poglejte tudi v mapi z neželenimi sporočili.

Za še več vsebin obiščite e-drogerija.com 
ali nas spremljajte na družbenih omrežjih: